Ученици от Бургас бойкотират абитуриентските балове. Вместо на Слънчака, отиват на околосветско пътешествие
арите за костюми и рокли 12-класниците решили да инвестират в емоционални премеждия

Запознайте с Теди, Иван и Даниела. 12-класниците от Бургас, които решиха да бойкотират абитуриентския си бал и вместо да хвърлят луди пари за рокли и костюми, си купиха самолетни билети и са решили да се впуснат в щуро пътешествие из Европа.

Иван Стоянов е ученик от 12 клас, специалност информатика в ППМГ „Акад. Никола Обрешков”, Даниела  Петрова е от Немска гимназия, а Теодора Стефанова е ученичка от ПГРЕ „Г.С.Раковски”. Тримата са приятели от детинство. Зад гърба си имат хиляди забавни моменти и странни събития, които са успели да запазят приятелството им до днес.

Вместо да дава няколкохиляди лева за костюм, който ще облече само веднъж Иван ще обиколи Европа

Идеята да инвестират парите си в пътешествие, а не в пиянски купон в Слънчака, им хрумнала преди месеци. Разпространили я из класовете си, тъй като и тримата са възпитаници на различни елитни гимназии в морски град, но не успели да намерят съмишленици.

С моите съученици просто нямаме допирни точки. Не че не се разбираме, излизаме понякога, но предпочитам да видя света, отколкото да дам толкова много пари, за да отида в Слънчев бряг, който е на 20 км от вкъщи”, разказа пред репортер на Флагман.бг  Даниела.

Даниела ще се впусне в забавно пътешествие за разлика от повечето абитуриенти, които ще запомнят 24-ти май с напиване в Слънчака

По думите на Иван пък костюмът, който първоначално бил избрал струвал значителна сума, но в последствие сметнал, че най-добрият вариант да отпразнува завършването си е като се отдаде на почивка из света с хора, на които наистина държи и би се радвал да сподели емоциите си с тях.

С финансите, които родителите им отделили за абитуриентски бал, „светата троица” запазила самолетни билети и хотели в Малта, а после турът ще продължи и в Амстердам.  Почивката им излязла около 1 300 лева. Споделят, че това са най-добре инвестираните пари в живота им.

За да им остане спомен за цял живот тримата бургаски ученици дори възнамеряват да бележат телата с татуировки, които да символизират тяхното приятелство.

Автор: Светлозария КИДЕРОВА

Източник: flagman