Най-накрая! Учените откриха най-добрия антидепресант! Край на депресията
Курмови прах и пресни корени

За да се подобри настроението, трябва да се използва ароматно тревисто растение, което разрежда кръвта и понижава кръвното налягане, съобщава Лайф.

Учените от Калифорнийския университет в Лос Анджелис установили, че съединението куркумин, съдържащо се в подправките, повишава настроението, а редовното му използване подобрява паметта и когнитивните функции на мозъка.

В рамките на изследванията на тъканите учените заключиха, че куркуминът има значителни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства в лабораторната среда. Активността му е съпоставима с тази на промишлените лекарствени препарати и може да допринесе за спиране развитието на болестта на Алцхаймер.

Използването на куркумин в храната стимулира активността на амигдалата и хипоталамуса – мозъчни зони, които “отговарят” за спомените, впечатленията и емоционалността. Оказва се, че куркуминът вероятно е най-добрият природен антидепресант за онези, чиято работа и начин на живот са свързани с много стрес.

Но далеч не всички хора понасят куркумин. Повечето от онези, които го използват като подправка в храната, получават надежда и имат стомашни болки.

Източник:  Труд