Доказаха го! Най-накрая учените откриха, че ракията е изключителна полезна за здравето! НАЗДРАВЕ
Учени от БАН и медицински университет в София, съвместно с учени от Копенхаген и Берн, откриха, че  ракията е изключително полезна за здравето , пише Kulinaria.bg.

Българското напитка, което има десетки хиляди любители,  съдържаше много полезни съставки, които се отразяват отлично на нашето здраве.

На първо място,  ракията се оказва особено полезна за метаболизма . Съставките на напитката забавят храненето и стимулират отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро усвояване на хранителните съставки.

Ако пиете по 50-70 грама ракия всеки вечер, ще забравите за всякакви стомашни проблеми  и ще можете да поддържате оптималната тежест. Освен това, нашето питие лекува успешно главоболието и мигрена, болки в гърба и вратата, стимулира кръвообращението и помага на сърцето.

Трябва обаче да знаете, че като всяка лекарство и ракията има своя препоръчителна доза. Учените и медиците препоръчват да не се надвишава консумацията от 100 грама дневно. Ако в един ден пиете повече, можете да компенсирате, като на следващия ден не консумирайте от напитката. Не прекалявайте, защото в този случай, вместо да се радвате на благоприятно действие, можеш да докараш неприятности

Източник:  epochtimes