Хората от зодия Дева – Посвещават живота си в служба на другите
Стихия на знака Дева – Земя.

Планета – Меркурий.

Ден от седмицата – сряда.

Битува мнение, дори и сред астролозите, че Девата е дребнава и тесногръда. В пълния си потенциал обаче, представителите на тази зодия нямат нищо общо с подобна характеристика. Когато те са уверени в собствените си сили,  могат да се проявят като най-успешните и творчески личности сред всички зодиакални знаци.

Много от Девите посвещават живота си в служба на хората. Те са трудолюбиви и винаги се стремят към перфекционизъм.

Едно от забележителните качества на представителите на тази зодия е, че независимо колко пъти са били лъгани, те никога не губят вяра в хората и не стават цинични. За съжаление, добротата не винаги им върши услуга, защото често другите се възползват от тях. Девите могат да бъдат жертви в междуличностни отношения, могат да пострадат в борба за власт.

Творческата им личност, подобно на орхидеята, се нуждае от специални грижи, за да може да разцъфне и да покаже на целия свят неповторимата си красота. Те са срамежливи и предпочитат някой друг да е център на внимание. Често Девите отдават цялото си време и енергия на близките си, за да могат да бъдат щастливи и успешни. Тези хора са изпълнени със състрадателност.

Девите са тези, на които в трудни моменти винаги можете да разчитате. Те са способни и разбират човешките слабости най-добре от всички, притежават забележителна способност да анализират и съчетано с интуицията, която имат, ги прави незаменими, когато трябва да получим мъдър съвет. Ако до вас има Дева, то във вашия живот  има човек, който ще ви разбира и ще се грижи за вас. Романтиката не е привична за тази зодия. Тяхната привързаност и приятелство са по скоро практични. За много от Девите основното им желание е да водят скромен и ненатрапчив живот.

Това са хора на реда. Изключително критични и взискателни  към себе си и другите. Търсят винаги най – доброто. Устроени са да мислят за своята сигурност и стабилност, никога не е отворена към промените. Искат всичко в дома и работата им да е идеално. Не обичат хаоса. Съблюдават всякакви хранителни и здравословни навици. Гледат под микроскоп всичко, което се случва около тях. Прецизни са не се хабят никога излишно, не влизат в прекалено големи харчове и разходи.

Ивелина Рускова, астролог

Източник: spisanie8