Четиво само за най-специалните дами – тези, които започват от 40+
Те отдавна са забравили романтичните пориви на 15-годишните, активния ентусиазъм на 25-годишните, както и рационалното мислене 30-годишните.

Те са видели много.

След това са присвили очи.

После отново са ги отворили.

И видели един нов свят, себе си като нов човек, един нов живот.

Те отново вярват в най-доброто, защото най-лошото обикновено вече се е случило с тях. И те са оцелели – именно с цел отново да повярват в доброто. Те получават най-доброто, защото са в състояние да го видят дори и там, където по-младите не виждат нищо. Те имат остро зрение, чувствителен слух и нежни ръце. Поради това най-доброто се е вкопчило за тях и им прилепва като ръкавица …

Те са красиви. Не, не просто симпатични. Те са невероятно красиви, защото са признали, че дупето им е именно такова, гърдите им са именно такива, носът и краката им са именно тези. Те са се научили да обичат тези дупе-гърди-нос-крака така, че сега всеки може да се влюби в тях. Просто да се влюби – това е най-хубавото нещо…

Те знаят една тайна, тези момичета над 40. Те вече са прели с илюзиите за “милиони”, “кариера”, “успех” и “социален статус”. Сега те знаят точно кое е най-важното – не това, което се показва по телевизията, пише в интернет, публикува се в социалните мрежи и се казва по обученията. Те умеят и да мълчат за това най-важно нещо. За факта, че най-важното в живота е самият живот: вкус, цвят, ритъм, обоняние, способността да се насладите и да се наслаждавате всеки ден.

Те нямат дълги дежурни фрази, събрани техники за съблазняване и специални погледи. Те са престанали да бъдат “активно търсещи”. Открили са необходимото за себе си през всичките тези години –  самите себе си. И се е оказало, че бидейки истински, те са много, много по-привлекателни за всички около тях.

А за достойните мъже – даже и повече.

Те не се страхуват да плачат и да се смеят развълнувано. Те са се наситили на социална благопристойност, изисквания, забрани и разрешения. Те мразят времето, когато е било необходимо да се сдържат, без значение какво се случва, да се усмихват, дори ако им се плаче и да кимат, когато е необходимо, за да се правят на по-силни. Уморили са се да държат себе си изкъсо, затова са разтворили ръце – и на свобода е излязла истинската, чувствена, жива жена …

Те живеят както дишат: първо рязко, след това тихо, след това внимателно и едва чуто, а накрая – набързо и безразсъдно … Дишат в ритъма на живота, живеят в ритъма на дишането. Най-накрая след 40-те те са го получили: да заживеят в такт с живота.

Момичетата над 40 са ужасно любопитни. След “Да, аз знам всичко за себе си!” е дошло осъзнаването на: “О, момичета, колко много има да се научи наоколо!” И танци, и йога, и програмиране, и пътуване, и готвене … Те създават наново живота си, нижат неговите мъниста с новооткрити таланти и успяват във всичко.

Момичетата на 40 не са лелки. Те носят дълги поли, защото ги намират за много красиви. Носят също къси поли и дънки. Вече не ги вълнува да имат диаманти. Важното е самите те да се харесват. Плюят на модното и тенденциите, важното е да се чувстват красиви. И в тази красота има нещо много женствено, топло и спокойно.

Момичетата на 40 са спрели да броят калории. За тях любовта, интересите, движението, страст,та, вдъхновението са много по-добри от фитнеса и пластичната хирургия. Е, да – именно затова са станали толкова красива …

Момичетата над 40 знаят да ценят стойността на всяка минута, успяват за всичко, никога не закъсняват, защото за никъде не бързат.

Не бъркат.

Не се борят неистово.

Не търсят.

Те просто живеят.

И знаят със сигурност, че след още 40 ще им бъде оооооще по-интересно …

 

Източник: За Жената