Чудите ли се, защо все още не се намерили своята сродна душа?
Често хората бъркат страстта със съвместимостта

Всеки е имал своите любовни разочарования. Някои от тях вероятно са били дори истински бедствия. Трудно е да открием своята сродна душа в морето от неподходящи партньори. Въпреки искрата в началото, въпреки заблудата, че най-накрая сме попаднали на точния човек, всеки път нещата приключват по един и същи начин. Къде грешим? Защо все още търсим сродната си душа след толкова много опити?

Нетърпение

Когато се повтарят неуспех след неуспех, човек започва да губи търпение. Оглежда се в приятелите си, които имат щастливи връзки и се чувства изостанал и нещастен. Пита се колко още трябва да чака, за да открие точния човек. Колко още провали трябва да изтърпи, за да открие любовта.

Годините напредват и докато близките ви един по един стават родители, вие все още сте на началната права. Нормално е да започнете да проявявате нетърпение и да се впускате във всяка следваща любов с устрем и желание, с вяра, че това е истинската любов този път.

Именно това ви пречи да виждате несходствата и червените флагове, които неминуемо след време се проявяват и провалят връзката. Партньорите ви също биват отблъсквани от вашето нетърпение, защото се чувстват притиснати. Опитайте се да успокоите топката.

Самоуважение

Когато дълго сте били необвързани е нормално да започнете да гледате на себе си с друго око. Подценявате се, самочувствието и самоуважението ви намаляват, защото смятате, че щом никой не ви обича силно и истински, за да пожелае да остарее с вас, значи нещо ви има.

Това се усеща от партньорите, с които излизате по срещи. Инстинктивно човек бива отблъснат от хора, които не харесват самите себе си, които се смятат за по-маловажни от другите. Опитайте се да обичате и харесвате себе си повече, за да получите същото и от другите. Така шансовете да откриете любовта са по-големи.

Пресилване на нещата

Тук балансът също е от голямо значение. Замислете се дали не пресилвате нещата твърде рано. Ако излизате с някого и сте в началото на една връзка, въздържайте се от големи бъдещи планове. Не насилвайте партньора си да мисли за брак и деца. Не го карайте насила да се мести да живее при вас, ако не е назрял този момент. Не говорете постоянно за биологичния си часовник. Така ще провалите евентуалните си шансове, дори да сте открили сродната си душа в негово лице.

Съвместимост

Често хората бъркат страстта със съвместимостта. Искрата в началото може да заблуди всеки, че е намерил любовта на живота си. Ето защо е нужно време, за да прецените дали сте на прав път. За да разберете дали сте съвместими с партньора си е нужно време, най-вече защото то ви предлага различни ситуации, в които да разберете как той мисли, как би действал, какво е ценно за него.

Готовност за компромиси

Ако не сте готови да правите компромиси със себе си заради партньора си и в името на хармонията в една връзка, любовта трудно ще се случи. Трудно е, когато човек е бил дълго време необвързан или е имал кратки връзки, в които не е имал достатъчно време да се опита да блокира някои свои реакции, за да накара половинката си да се почувства по-добре.

Източник: flagman