Ще се изненадате кое най-опасното място, на което да държите телефона си
Експерти твърдят, че не трябва да слагате телефона в джоба на панталоните си. Този лош навик е присъщ за повечето хора, за които смартфонът е неразделна част от живота им. Оказва се обаче, че джобът на панталоните ви е много неподходящ за съхраняването на мобилното ви устройство не само заради риска да го повредите, но и поради друга – много по-опасна причина – вашето здраве.

“Когато клетъчните телефони са включени и свързани към безжична мрежа и поставени в джоб, радиацията е от два до седем пъти по-висока, отколкото, ако са поставени в чанта или са някъде по-далече от вас”, посочва Лили Фридман от Comprehensive Wellness Institute в Южна Флорида.

“Има пряка връзка между радиацията от мобилен телефон и развитието на рак. Радиацията може да бъде свързана и с депресия и сърдечни проблеми. Ако се постави в джоба на панталона, радиацията може да отслаби костите на таза и да намали плътността им”, обяснява тя.

Доктор Фридман предупреждава също и, че поставянето на телефона в задния ви джоб може да доведе до проблеми с гърба. Когато регулираме позицията си, докато седим, за да избегнем оказване на натиск върху устройството, това може да доведе до структурен и мускулен дисбаланс, водещ до тежка болка в гърба.

Така че замислете се дали удобството да държите телефона си близо до вас си заслужава риска. По-добре е да го държите в чантата си или на друго място, което не е в непосредствена близост до тялото ви.

Ако доброто ви здравословно състояние не е достатъчно добра причина да се откажете от навика да поставяте смартфона в джоба си, то ето ви и друга: Емили Шапиро, служител на Apple Reseller iPower Resale, казва, че това е вторият най-разпространен начин, при който екраните на телефонните се чупят.

Отказът да се разделите и за минута от вашия телефон говори и за друг проблем, свързан този път с психическото ви здраве. Ако не можете да издържите и минута, без да о=погледнете в екрана, то това е знак, че сте пристрастени към него.

Източник: Актуално