17 хитринки за най-вкусните ястия от топ готвачи по света
Някои хора наричат ​​кухнята за свещено място. Тайнството на готвенето е особен ритуал.

Ястието ще бъде успешно само ако са изпълнени определени условия. Опитната домакиня знае точно какво и в коя последователност е необходимо да направи, че всяко ястие е божествено вкусно!

Харесвам тези  кулинарни трикове : несложни, но толкова ефективни! Обърнете внимание на номер 6, мисля, че това може да бъде полезно в много случаи …

Техники за готвене

Необходимо е  да накиснете лука в студена вода в  продължение на 15 минути, преди да приготвите салатите. Той губи прекомерната си лютивина!

Преди да започнете да приготвяте кафе, добавете щипка сол, за предпочитане морска сол и щипка канела. Питието ще бъде безумно ароматно! Вкусно е да приготвяте кафе със сухи, кори от лимон на прах  или портокал.

Добавете  сол към солта, която трябва да се мели! Това подобрява вкуса на ястието няколко пъти, просто опитайте … Освен това, тази сол е много по-полезна за здравето.

Във всяка салата добавете сол в последния момент, точно преди сервиране! За да направите ястие от пресни зеленчуци вкусно, добавете щипка захар заедно със солта.

Тайната на идеалната торта е проста! Спазвайте това правило: Количеството брашно, яйца, масло и захар в грамове трябва да бъде едно и също.

Не забравяйте да  добавите сол към тестото , дори и в тестото за сладки пайове! Малка сол в тестото ще подобри качеството му: При печене ще запази формата, ще бъде еластично и приятно за вкус.

За да приготвите  перфектните бъркани яйца , гответе не само в масло, но и на вода. Когато яйцето започне да се втвърдява, изсипете малко вода в тигана. Бърканите яйца няма да загорят отдолу, ще бъдат много по-полезни и по-вкусни.

Балсамов оцет  – е не само отличен дресинг за зеленчукови салати, италианска паста и пикантна марината за  ягоди, поръсени с пудра захар и се поръсва с няколко капки ароматен оцет – невероятно вкусни … Други плодове са също добра идея за комбинация с балсамов оцет, струва си да експериментира!

Кюфтетата ще бъдат сочни и много вкусни, ако добавите галета, вместо хляб  .

Избършете сухи парчета месо преди пържене: хрупкава червеникава кора се получава!

Не забравяйте да добавите малко алкохол към печенето: водка, ром, коняк. Този трик ще го направи хрупкаво и ароматно!

Ако не харесвате боб, опитайте се да го сготвите в бира! Заедно със пърженото месо и зеленчуците този боб ще бъде изненадващо апетитен.

Ако намажете месото 2-3 часа преди приготвянето с горчица, то ще се окаже много сочно! Можете също така да поръсете месото 1 час преди приготвянето със сол, оставете го да стои и след това изплакнете със студена вода.

Опитайте се да добавите щипка сода към охладения, горчив чай. Заедно с лимон, мента и канела, тази напитка се трансформира и идеално се отразява в горещ летен ден! Освен това  содата спомага за очистването на бъбреците .

Винаги избърсвайте ножовете веднага след употреба: Остриетата няма да бъдат затъпени за много дълго време.

Содата ще омекоти дори много твърдо месо! Налейте малко сода върху суровото месо преди готвене, оставете за 15 минути, след което измийте със студена вода. Ще бъдете изненадани от мекотата на приготвеното ястие!

Поставяйте горещи ястия на масата в предварително загрята чиния във фурната и студени в чиниите, които се охлаждат в хладилника. Това значително ще подобри вкуса на всякакви ястия!

Ако оценявате всички предимства на нашите  кулинарни съвети , покажете ги на вашите приятели! Това е нещо, което определено трябва да споделите .

Източник: За Жената